Pages

Sunday, December 28, 2014

Ameer 10 Bulan

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..

Segala syukur ke hadrat ilahi di atas kurniaanmu..

Ameer masuk 10 bulan..

Ameer kurang sihat skt bulan ni..

mula-mula terkene hfmd seminggu..

alhamdulillah pulih dua mggu dari hfmd..

amer terkene minor bronkitis..

kesian sgt anak mama..


Semoga Ameer jadi lebih kuat ye cayang..

Anak mummy kuat...sayang kamu ketat2..


Saturday, November 22, 2014

Happy 9 months sayang

Assalamualaikum..

Nok nok ..

Happy 9 months Ameer..


For 9 months abah belikan ameer present..

kereta tolak mainan..

pandai anak mama..

bagi naik terus berlagak pandai tau..

well done sayang..


For the first time..

Hero mama potong rambut kedai mamak..

sangat behave tau..

comey sgt sayang..

love you so much sayang..

muahhhh..

(^-^)


Friday, October 24, 2014

Hippopo Baby Spa & Wellness

Assalamualaikum

Sempena Cuti Deevapali ni Sya plan tuk bwk ameer swim..

mmg nak sgt p tmpt gini..

tp x tau kat ne and da tentu mahal kan..

tetibe member ofis tunjuk website ni..

terus tnjuk kat hubby..

and die pun bersemangat..

sya trs booking uoll..



excited nye..time kami dtg pun xder ramai org..

xder yg tgh mandi pun..

warm up

bagi basah2kan badan skt


pakai pelampung

jom masuk air..(macam excited jer ameer tu)


tgk tu..xder muka takut pun..bdk lain seme nangis..die senyum jer..

JOM LAYAN BUDAK NI SWIM FOR THE FIRST TIME

Tp macam da expert jer berenang..haha..







so far mmg sgt enjoy and ameer pun sgt2 enjoy..
mlm tu die jadi super active walaupun da ngantuk..
aduii mommy yg penat ameer oii..
nnti mommy bwk ameer dtg lagi ye..
awak pun pandai sgt swim2 kan..
hehe..

Pas spa..kite jln2 di mines..hehe..

video die swim nnti upload kemudian..

kene upload di youtube..

besar sedikit..

(^_^)

**Ameer in 8 month..;-)



Thursday, October 2, 2014

Milk Booster MOMs

[JOM MERIAHKAN SUSU]


:: MOM'S MILK BOOSTER ::

Coklat untuk meriahkan susu yang AWESOME!
Formulasi coklat terhebat bagi membantu ibu-ibu untuk :


1.Menambah kuantiti susu badan.
2.Memekatkan susu badan.
3.Menambah tenaga.
4.Mencantik dan melicinkan kulit. Awet Muda.

Kenapa HEBAT? Sebab mengandungi bahan-bahan makanan SUNNAH seperti Kurma, Madu, Habbatussauda dan Pegaga.

Dijamin Halal dan 100% produk keluaran Muslim.

pm/sms/whatsapp 0192630365


Wednesday, October 1, 2014

Kebaikan Habbatus Sauda Dalam Coklat Moms

Tahukah mommies, Habbatus Sauda merupakan salah satu ramuan di dalam Coklat MOMS MILK BOOSTER 

Apa khasiatnya?

♡Melancarkan pengeluaran susu ibu.
♡Pencegah kepada pelbagai penyakit.
♡Dapat menyembuhkan selsema.
♡Merendahkan tekanan darah.
♡Mengurangkan kadar alahan (allergic).

pm/whatsapp 0192630365


Tuesday, September 23, 2014

Saya nak Tido Mama!


Haiii la anak mommy ni..

kalu menangis ade tiga sebab jer..

Nak Susu, Nak Tidur, Nak Tukar Pampers (Berak)..

Sian dia..

Terpaksa la benti tepi jalan..

Bagi susu dalam 5 minit..

Tertidur da die..

hihi..

baru la senang hati nak drive balik umah..

(^_^)

MOM's Milk Booster


[JOM MERIAHKAN SUSU]

:: MOM'S MILK BOOSTER ::


Coklat untuk meriahkan susu yang AWESOME!

Formulasi coklat terhebat bagi membantu ibu-ibu untuk :

1.Menambah kuantiti susu badan.
2.Memekatkan susu badan.
3.Menambah tenaga.
4.Mencantik dan melicinkan kulit. Awet Muda.

Kenapa HEBAT? Sebab mengandungi bahan-bahan makanan SUNNAH seperti Kurma, Madu, Habbatussauda dan Pegaga.

Dijamin Halal dan 100% produk keluaran Muslim.

pm/sms/whatsapp 0192630365



Friday, August 8, 2014

In da making at Karangkraf Studio

Ni cerita masa shooting gambar untuk Pa & Ma aritu..

sambil kite menunggu..kite snap2 eaa..

amik kenangan..haha..






yeahh..hope kite dapat bekerjasama lagi next time..

(^_^)

Kisah Malam Raya




Dua Sekawan

Ameer Afeef n Dini Darwishah





Jumpe jer depa berdua ni..

ameer mesti sibuk nak cari tangan dini nak pegang..

haha..

amboii..anak bujang mommy ni..laju betol..haha..

dini ni lahir 2 hari awal dari ameer..

dalam bulan dan tahun yang sama..

hihi..

(^_^)

Super Mama Menyusu in Pa & Ma

Rezeki ameer dapat contact untuk masuk slot menyusu dalam majalah Pa & Ma Ogos.

Mommy saje2 jer try nasib hntr gambar ameer dlm program tu..

insta #susuibupama..

alhamdulillah ameer terpilih..

majalah Pa & Ma Ogos pun da kua..




mood ke laut cayang ooi..mood nak tido..huhu..tunggu lama sgt..

da terlena..time nak shoot die x nak bgn pulak..

adoii..abahnye tlg kejut baru nak bgn..

tapi da terlepas first sesi shooting..

ke tggu next session plk..

sudahnye anak mommy da letih semula..

huhu..

dapat la gmbr masam tu..

ape2 pun best experience..

Thanx Pa & Ma..

(^_^)

Ameer Almost 6 Month

Lamanye tak update..
Sibuk sesgt..
Seronok dgn life skrg..
Bende lain seme tolak tepi..
Haha..

Jom Sekodeng My Little Pumpkin..




lagi seminggu lebih jer lagi nak makan solid food plk anak mommy ni..

susu pun makin byk syg minum skrg ni..

makin pening mommy nak menyediakan mkn dan mnm syg skrg..huhu..

hope segala berjalan dengan lancar..

semoga anak mommy sentiasa sihat dan ceria..

(^_^)

Saturday, April 12, 2014

Pantang Completed

Alhamdulillah..

Da habis pun tempoh berpantang 44 hari..

kami sudahi dgn majlis kesyukuran di kampung hubby..




Opps..walaupun botol ttp susu ibu ye..

Pas blk semula ke putrajaya..Baru kami botakkan ameer..
Nak buat awal lg tp masalah skt so kite pospone..huhu..


hihi..tgk lah ameer tu seronok ajer..

baru sebulan lbh tu..

baju la ni pun size 6 bln..

nak kene cari yg sthn la nmpknye..baru leh pakai lama skt..

Ameer 1 month

on da way blk kmpung..blk putrajaya..die berjaga jer..

Selesai la sudah tempoh berpantang..

cepatnye baby membesar..

cepatnye mase berlalu..

alhamdulillah..

membesar dgn sihat ye syg..

mummy dan abah syg ameer sgt2..

mmmmmuuuaaaahhhh..

Monday, March 24, 2014

Penantian selama 5 tahun

Syed Ameer Afeef

Nama putera pertama kami berdua..

syukur ke hadrat ilahi..


Putera kami lahir pada 19 Feb 2014..

tapi baru hari ni dapat nak update blog dan add gmbr2 ni..

tetibe bertukar status ni..tak dapat nak biasa kan diri lg..

tido pun tunggang langgang..haha..

skrg da biasa da..tido da xder nak qada lg..haha..

buat tatapan semua..

gambar pertama putera kami..

gambar yang memberi seribu makna..

walaupun dari camera handphone hubby jer..

hihi..rancang ye2 jer nak bwk camera dslr sony tu nak amik gmbr anak seme hancur..

yang mane yang sempat jer lah..


Officially Syed Ameer Afeef Bin Syed Hairul Akmar

dan beberapa lagi keping gambar ameer sepanjang tempoh berpantang ni..



latest photo today

Alhamdulillah..

syukur..

semoga ameer membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh..

Amin..