Pages

Monday, November 18, 2013

3D Scan di Klinik Sofea Puchong Utama






Hari Ahad lepas, 17/11/2013 selepas jer appointment dgn Hospital Razif,
kami terus gerak cari Klinik Sofea nak wat 3d..

Lama kami nantikan nak scan 3d ni..hihi..
masuk jer 26 mggu..
terus cari klinik tuk scan..

actually, klinik ni mmber ofis yang perkenalkan..
katenye murah jer..
RM80 (cd included)
so, ape lg bukannye jauh pun..
puchong jer..

ni alamatnye..

KLINIK SOFEA
No. 36, Ground Floor,
Jalan PU 7/3,
Bandar Puchong Utama
47100 Selangor
(Belakang Aeon Big (Carrefour), opposite to 99 Speedmart)

Tel No : 03-8061 9628

yang bestnye klinik ni you all x payah wat appointment..
just walk in jer..

but time kami datang kul 11 lebih cmtu..
doctor xder..
p hntr or amik anak tusyen..
jadi patient da semakin ramai..
walaupun kami dtg masa tu baru ade 3 patient atas kami..
so, time doctor sampai kul 12 cmtu..
giliran masing2 jadi cepat..

baby pun tido, so, x dpt shoot 4d..
doctor suh dtg lg seminggu or dua minggu lagi..
Mommie pun da ngantuk giler..
mata da xler nak bukak..
hihi..
sebab tu baby pun ngantuk agaknye..

balik jer..
mommie trs tido..
tak dpt tahan da mata ni..
hihi..

dalam kul 5 ptg cmtu..
daddy bgn ajak p scan sekali lagi kat klinik sofea..
x puas hati katenye..
puas die suruh baby bgn..

pas maghrib..
kami gerak semula ke klinik sofea..
kali ni just tggu nak masuk bilik doctor jer..
pagi tu kitaorng ade check sekali dengan berat badan..
tapi sampai jer klinik baby da x bape active..
hihi..
kami tkt die tido..
mommie google sat..
ape yg boleh bagi baby gerak2 active time nak scan 4d..
cadangan seperti..

gula2..
coklat..
fresh orange..

hubby kate..
la nape baru ckp skrg..
kat page tu kate dlm 10-20 minit sblm msk bilik doctor kene makan..
ni tggl seorang jer lagi..
mommie da ckp da dalam kete tadi..
nak beli gula2..
tp daddy ingat mommie main2..
hihi..

bile patient atas kami tu kene panggil..
terus mommie suh daddy p beli cpt2..
mommie kate x rugi pun beli..
kite cube nasib..
harap2 baby duk active main..

btl2 cpt la daddy hang p beli..
dlm seminit cmtu jer lah..
hihi..
dapat mommie makan coklat..
kit kat lagi..
gula2 xder kata daddy..
hihi..
last agaknye
mommie mkn coklat..
da kene diet da..
haha..

masuk jer bilik doctor..
doctor x ingat rupenye kami da dtg tghari tadi..
hihi..
xper doctor try lagi tuk scan 4d..
kali ni doctor nmpk relax skt..
patient pun x ramai kat luar..

baby btl2 active..
tgh main2..
lapar pun ye..
hihi..
abis seme jari kaki masuk mulut..
pas mulut..
tangan die, jari die..
hihi..
sabar ye sayang..
pas scan jer..kite p makan..
makan ikan siakap ye..
hihi..

(^_^)

Alhamdulillah..
segalanye berjalan dengan lancar..
oh ye..

tntng bayaran scan..
tghari tu kami kene bayar RM50 jer..
sbb x nmpk..

mlm  tu kami kene RM30..
so, total tetap RM80 sahaja..

Servis pun ok..So, boleh la sesiapa yang nak jimat tu p la kat Klinik Sofea ni..
Berbaloi..
sbb just nak buat 3d jer..
scan tiap2 bulan da buat kat Hospital Razif..






15 comments:

  1. sis .. jimat tapi x npk masih kena charges ye .. buat kat facebook : 3d 4d scan malaysia .. x npk muka FREE of charges lagi jimat ye .. tapi kena buat booking , kalau buat booking x perlu tunggu lama sangat .. dalam 1 jam dah boleh buat dah .. 30-40keping gambar dan video burn dlm cd dan ada 1 colour printout ~~ semua discan dengan pakar sonographer . bukan dr scan ye ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..mmg btl kate sis..tp saya tgk mcm leceh nak booking2 ni..
      lgpun kami nak yg simple dan murah jer..
      sbb monthly checkup da buat di Hospital Bersalin Razif..
      so, just nak intai muka baby jer..;-)

      Delete
  2. Assalamualaikum awak. minggu ni saya nak ke sini juga scan baby. hehee thanks beri info berguna (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..bende yg baik kite kongsi bersama..;-)

      Delete
  3. Thank u so much dear. I cant wait to c my baby. Now 22 weeks. So insya Allah nex week nk p. Thnks for the add ye sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your welcome sis...seronok kan dapat tgk muka baby...nanti cube bandingkan muka scan 3d dgn real...sama..;-)

      Delete
  4. Klinik ni blkg aeon big kan? Bkn carrefour kan?sbb sy shari harini pusing cr carrefour puchong.last blkg aeon rpanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aeon big sblm ni kan carrefour..die da tukar nama la..

      Delete
  5. Assalam sis. Murni dh 36mggu tak tau bley scan lg ke x. Huhuhuhu. Ingt nak call klinik jap g. Mcm tringin sgt nk tgk baby dlm perot ni ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar da tu..x leh da..x nmpk nnti..perut da penuh..baby pun da turun..

      Delete
  6. Assalam sis, hari minggu klinik ni bukak utk scan x?

    ReplyDelete
  7. Mmg best klinik sofea ni waktu operasi dr kul 8pg smpi 10mlm senang nk dtg

    ReplyDelete
  8. harga murah tp service yang kurang memuaskan... sgt lambat... staf kurang mesra... nampak duk main fon je dlm tu.. nk scan tgu 1 jam n nk bayar pn kna tgu 2 jam. stresssss... betul2 membazir masa... the first n last time i visit here...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat semua entry klinik sofea awk ade..xperlu nak memburuk kan klinik ni kalau dah xnak pergi lagi..ok?

      Delete