Pages

Monday, December 9, 2013

Wishlist...hihi..



Hihi..

Bile seme barang keperluan da ade..

Mula la fikiran ni ligat memikir brg2 lain..

Ni hubby kate die yg nak belikan..

Tp tau je lah..

Lelaki punye nafsu bershopping x mcm prmpuan..

Depa relax jah..

Kite kalu da berkenan..

Tak sabar da..

Hihi..

Plan nak ada bnde ni pas bersalin..

Tp mcm x jer..

Tak sabor da..

Tangan still gatal nak bershopping..

Haha..

(^_^)


Monday, December 2, 2013

Barut Baby, Minyak Telon, dan Diaper Bag

 
Barut baby mama da kate nak buatkan..
 
so, da x yah beli..
 
mggu lps da amik kat umah ma..
 
so, skrg tggl nak basuh sahaja lagi..
 

 
Minyak telon pun sya beli dari brand anugerah..
 
sbb mama kate yuyi panas skt..
 
x sesuai tuk baby baru lahir..
 
aritu sbnrnye da ade beli..
 
tp ma kate tkt x sesuai..brand baru..
 
so, beli lain jer lah..
 
 
dan yang ni pulak diaper bag..
 
hubby yg beriya nak beli yang ni..hihi..
 
 
That all for today..
 
(^_^)
 

 


Pureen Manual Breast Pump

 
last sunday aritu,
 
Sajer p jusco nak tgk barang baby kat situ plk..
 
alang2 da nmpk ade breast pump..
 
trs amik jenama pureen..beli yang manual dulu..
 
 
sbg spare pas bersalin nnti..
 
xyah beli yang mahal2 dulu tkt membazir..
 
aritu mmg adik ipar ade bagi pureen yg gune battery tu..
 
tp test..mcm xder sucking jer..
 
rosak da kot..
 
so, hati ni sgt2 risau..
 
niat nak breastfeed sgt tggi..
 
tp nmpk xder lg hint2 yg kua..
 
tu yg risau tu..
 
tu jgk la punca aku tkt nak beli yg mahal2..
 
tkt budget lari..
 
so, la ni pas bersalin baru beli yang elektrik..
 
yang menjadi pilhan..antara single pump or double pump..??
 
yang ni dari Snow Bear..Single Pump..
harga around RM190.00
 
yang pulak Spectra M1..double pump..
harga around RM504.00
 
yang bestnye dan happy sgt..
 
bile pas bukak manual breast pump dari Pureen tu..
 
of course teruja nak try sbb nak tgk ok ke tak sucking die..
 
mula2 try dpn hubby..
 
nmpk ade sucking..
 
hihi..
 
pastu trs simpan blk..
 
pastu hubby kua p kedai beli susu tin..hihi..da abis..
 
sajer p try lagi..
 
guess what!!
 
ade susu start kua..
 
haha..
 
happynye..
 
Alhamdulillah..
 
lega rase hati..
 
niat nak menyusukan baby termakbul..
 
harap2 berpanjangan..
 
Moga dikurniakn susu dan dapat menyusui baby sampai usia 2 tahun..
 
amin..
 
..(^_^)..
 


Baby Mengeras masa kandungan masuk 7 bulan

 
Ok..sebelum ni member2 sll ckp baby mengeras..
 
bile mengeras..perut x selesa..
 
pergerakan pun terbatas..
 
slama ni aku mmg x pernah rase lagi..
 
tapi aritu mmber ade bagi rase baby die tgh mengeras..
 
so, tau lah keras tu lain mcm..
 
masuk jer 7 bulan aritu...
 
hingga ke ari da 3 kali baby mengeras..
 
tapi kejap jer..
 
tapi rase kelakar pun ade..
 
terbonjol ke kiri perut ni..
 
pastu keras..
 
haha..
 
camtu ar..
 
hihi..
 
 
 
(^_^)