Pages

Monday, December 2, 2013

Pureen Manual Breast Pump

 
last sunday aritu,
 
Sajer p jusco nak tgk barang baby kat situ plk..
 
alang2 da nmpk ade breast pump..
 
trs amik jenama pureen..beli yang manual dulu..
 
 
sbg spare pas bersalin nnti..
 
xyah beli yang mahal2 dulu tkt membazir..
 
aritu mmg adik ipar ade bagi pureen yg gune battery tu..
 
tp test..mcm xder sucking jer..
 
rosak da kot..
 
so, hati ni sgt2 risau..
 
niat nak breastfeed sgt tggi..
 
tp nmpk xder lg hint2 yg kua..
 
tu yg risau tu..
 
tu jgk la punca aku tkt nak beli yg mahal2..
 
tkt budget lari..
 
so, la ni pas bersalin baru beli yang elektrik..
 
yang menjadi pilhan..antara single pump or double pump..??
 
yang ni dari Snow Bear..Single Pump..
harga around RM190.00
 
yang pulak Spectra M1..double pump..
harga around RM504.00
 
yang bestnye dan happy sgt..
 
bile pas bukak manual breast pump dari Pureen tu..
 
of course teruja nak try sbb nak tgk ok ke tak sucking die..
 
mula2 try dpn hubby..
 
nmpk ade sucking..
 
hihi..
 
pastu trs simpan blk..
 
pastu hubby kua p kedai beli susu tin..hihi..da abis..
 
sajer p try lagi..
 
guess what!!
 
ade susu start kua..
 
haha..
 
happynye..
 
Alhamdulillah..
 
lega rase hati..
 
niat nak menyusukan baby termakbul..
 
harap2 berpanjangan..
 
Moga dikurniakn susu dan dapat menyusui baby sampai usia 2 tahun..
 
amin..
 
..(^_^)..
 


3 comments:

  1. Assalamualaikum awak guna pureen, try pump terus keluar susu? alhamdullilah. murah rezeki awak dengan baby.. bestnya. sheila pun ingat nak cari brand pureen ni.. guna manual dulu (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..hihi..saje2 testing..duk risau kalu xder susu..sgt2 berharap sya dpt susukan baby...manual ni elok ada jugak..sbg spare..hihi..

      Delete
  2. Salam..harga manual pump pureen ni bape ye? ;)

    ReplyDelete