Pages

Monday, November 25, 2013

Sesi Membasuh dan melipat baju baby




 
Sabtu lepas aku plan nak membasuh baju baby..
 
pas da basuh..packing2..
 
da confirm skt..
 
mmg da x byk yg tnggl..
 
skt jer lg..
 
nak lengkap kan..
 
xder la risau sgt..



 
ni pulak sesi memilih baju..
 
mane yg nak bwk p hospital..
 
yg lain kite pack tuk bwk p umah ma..
 
settle..
 
lega aku..
 
(^_^)

Wednesday, November 20, 2013

This is too much to handle

 
huhu..
 
got that picture..
 
:-(
 
aku mmg x blh kalu org bg aku byk sgt suggestion dan aku kene buat pilihan..
 
mmg aku ssh nak handle..
 
slama ni aku byk ikut kata hati aku..
 
so, aku kene ignore balik mcm dulu2 jgk..
 
lantak lah apa orang nak kata..
 
ini x patt ke..ini x elok ke?
 
peduli apa...
 
janji aku happy dan laki aku happy..
 
ni disebabkan korang..
 
perlu ke aku rase tertekan??
 
x abis2..
 
tu lah ssh bile org rase diri da bgs..
 
org lain punye style ade jer yg x btl..
 
dunia skrg ni suka mengkritik..
 
korg jaga keluarga korg da la..
 
aku x buat slh pun..
 
cume bukan bende yang sama mcm org lain buat..
 
lgpun..aku dulu2 pun x pernah ikut style org..
 
aku dgn dunia aku..
 
so, perlu ke bile da stage cmni aku perlu ikut rentak org walaupun aku x suka...
 
cth mcm mkn supplement Shaklee..
 
aku amik supplement lain..
 
asal x bgs ker?
 
aishh..bkn nye satu dunia ni ada satu jer supplement..
 
suka hati aku la nak makan yang mane satu..
 
haha..
 
aku emo skt pasal Shaklee ni..
 
sbb byk sgt trending Shaklee kat fb..
 
mcm dia blh ubat segala penyakit..
 
padahal supplement jer..
 
makanan tambahan ok!!
 
so, mcm aku..aku lebih suka multivitamin..
 
da ade da dlm tu seme nutrient..
 
terutama kes mcm aku..
 
aku kurang mkn sayur..
 
aku kene ade supplement..
 
kita jaga bdn dan ukur bdn kite jer lah..
 
x payah sama kan badan kite dgn bdn org lain..
 
setiap bdn perlukan supplement lain2 ok!!..
 
hihi...
 
***Oppps tapi aku emo bukan pasal supplement Shaklee ye...
 
CONTOH SAHAJA
 
XDE KENE MENGENE PUN!!!
 
ok..
 
rasa lega skt bila da luahkan..
 
hihi..
 
 
 
 

Monday, November 18, 2013

3D Scan di Klinik Sofea Puchong Utama






Hari Ahad lepas, 17/11/2013 selepas jer appointment dgn Hospital Razif,
kami terus gerak cari Klinik Sofea nak wat 3d..

Lama kami nantikan nak scan 3d ni..hihi..
masuk jer 26 mggu..
terus cari klinik tuk scan..

actually, klinik ni mmber ofis yang perkenalkan..
katenye murah jer..
RM80 (cd included)
so, ape lg bukannye jauh pun..
puchong jer..

ni alamatnye..

KLINIK SOFEA
No. 36, Ground Floor,
Jalan PU 7/3,
Bandar Puchong Utama
47100 Selangor
(Belakang Aeon Big (Carrefour), opposite to 99 Speedmart)

Tel No : 03-8061 9628

yang bestnye klinik ni you all x payah wat appointment..
just walk in jer..

but time kami datang kul 11 lebih cmtu..
doctor xder..
p hntr or amik anak tusyen..
jadi patient da semakin ramai..
walaupun kami dtg masa tu baru ade 3 patient atas kami..
so, time doctor sampai kul 12 cmtu..
giliran masing2 jadi cepat..

baby pun tido, so, x dpt shoot 4d..
doctor suh dtg lg seminggu or dua minggu lagi..
Mommie pun da ngantuk giler..
mata da xler nak bukak..
hihi..
sebab tu baby pun ngantuk agaknye..

balik jer..
mommie trs tido..
tak dpt tahan da mata ni..
hihi..

dalam kul 5 ptg cmtu..
daddy bgn ajak p scan sekali lagi kat klinik sofea..
x puas hati katenye..
puas die suruh baby bgn..

pas maghrib..
kami gerak semula ke klinik sofea..
kali ni just tggu nak masuk bilik doctor jer..
pagi tu kitaorng ade check sekali dengan berat badan..
tapi sampai jer klinik baby da x bape active..
hihi..
kami tkt die tido..
mommie google sat..
ape yg boleh bagi baby gerak2 active time nak scan 4d..
cadangan seperti..

gula2..
coklat..
fresh orange..

hubby kate..
la nape baru ckp skrg..
kat page tu kate dlm 10-20 minit sblm msk bilik doctor kene makan..
ni tggl seorang jer lagi..
mommie da ckp da dalam kete tadi..
nak beli gula2..
tp daddy ingat mommie main2..
hihi..

bile patient atas kami tu kene panggil..
terus mommie suh daddy p beli cpt2..
mommie kate x rugi pun beli..
kite cube nasib..
harap2 baby duk active main..

btl2 cpt la daddy hang p beli..
dlm seminit cmtu jer lah..
hihi..
dapat mommie makan coklat..
kit kat lagi..
gula2 xder kata daddy..
hihi..
last agaknye
mommie mkn coklat..
da kene diet da..
haha..

masuk jer bilik doctor..
doctor x ingat rupenye kami da dtg tghari tadi..
hihi..
xper doctor try lagi tuk scan 4d..
kali ni doctor nmpk relax skt..
patient pun x ramai kat luar..

baby btl2 active..
tgh main2..
lapar pun ye..
hihi..
abis seme jari kaki masuk mulut..
pas mulut..
tangan die, jari die..
hihi..
sabar ye sayang..
pas scan jer..kite p makan..
makan ikan siakap ye..
hihi..

(^_^)

Alhamdulillah..
segalanye berjalan dengan lancar..
oh ye..

tntng bayaran scan..
tghari tu kami kene bayar RM50 jer..
sbb x nmpk..

mlm  tu kami kene RM30..
so, total tetap RM80 sahaja..

Servis pun ok..So, boleh la sesiapa yang nak jimat tu p la kat Klinik Sofea ni..
Berbaloi..
sbb just nak buat 3d jer..
scan tiap2 bulan da buat kat Hospital Razif..






Saturday, November 16, 2013

Friday, November 8, 2013

Rezeki My Baby

 
Katil baby pemberian Mak Ngah aka My Sis..
 
 
Breast Pump pemberian Mak Teh aka My Sil..
Sil jugak berikan baju newborn baby boy yg die terlebih beli dulu..
lebih 10 helai ada rasenye..
Kami hanya tambah sikit2 jer lagi..
tp kami takde beli newborn da..
kami beli baju besar2 skt.. 
 
Alhamdulillah..
 
Rezeki kami..so, x payah lah cari lagi..
 
Terima kasih byk2 semua..
 
Oh ye..
 
Barut baby pulak..My Mom akan jahitkan sendiri..
My Mom kate selesa skt dan senang nak pakai..
yg ready made my mom kate x bape selesa..
 
I'm Feeling Lucky!!!
 
..(^_^)..
 

Sunday, November 3, 2013

Intro Barangan Baby..

 

 
hihi...
 
Permulaan barangan baby yang kami da beli..
 
pasni da x byk sgt da nak pk..
 
tggl skt2 jer lg..
 
boleh sambil2..nmpk then beli..hihi..
 
then nak basuh n packing..
 
(^_^)